Thursday, February 18, 2016

Unta palloon!

Tää vauvan kanssa elo on kyllä yhtä kautta toisen perään. Juuri kun joku menee noin niin sitten se ensi viikolla meneekin jo näin.

Nukkuminen erityisesti. Yritämme nyt kääntää A:n nukahtamista aiemmaksi, kun se edelleen huitelee siellä puolen yön kieppeillä. Aamut ovat nimittäin jo aikaistuneet (ennen klo 10-11, jos ei ole menoa) ja nyt yleensä klo 8 aikaan A alkaa jumppaamaan täydellä toohotuksella. Tähänkin kyllä kokeilen nyt pimennysverhojen käyttöä, koska vau ja jee kahdeksalta aamullahan on jo valoisaa :D Mutta joo 00-08 yöputki kaikkine heräilemisineen ei riitä äidille.

Ja niitä heräilyjä on nyt riittänyt. Ehdin jo tottua siihen, että alkuputken 3-4 tuntia (joskus jopa 5 h) jälkeen A herää vielä pari kertaa, syö ja nukahtaa. Yhteensä ehkä tosiaan 3 syöttöä yössä. Muutama yö on nyt menty niin, että A nukkuu kyllä alkuputkensa, mutta sen jälkeen heräilee pahimmillaan 45 minuutin välein. Ääää. Puhuvat 3 kuukauden tiheän imun kaudesta. Liekö sitä sitten, toivottavasti lyhyt kausi.

A nukahtaa siis alkuun pinnasänkyynsä, sitten loppuyön nukkuu vieressä (osa-aikaperhepeti). Juuri kun torkahdan, niin hänellä onkin sitten jo taas nälkä. Myös päikkärit ovat vähän aiheuttaneet päänvaivaa, kun muualle nukahtaminen kuin vaunuihin tuntuu vähän haastavalta.

Mutta kuten sanottu kaikki muuttuu koko ajan. Tänään A nukkui yhdet päikkärit pinnasängyssä (silittelin poskesta vieressä alkuun), yhdet minun kainalossani (minäkin nukuin tunnin, wuup! ja sen jälkeen kokkasin oikeaa ruokaa, wuup!), kahdet vaunuissa ja yhdet kehdossa.

Ja nyt kun yritämme kääntää sitä rytmiä, niin minä tosiaan nukutan A:n suoraan viereen rinnalle, koska siirtäminen siinä vaiheessa kun hän "ei aivan ole valmis nukkumaan" ei vaan onnistu.

Viikonloppuna ajateltiin kokeilla, että P nukuttaisi yöunille. Mitään kunnon unikoulujahan ei voi pitää ennen puolen vuoden ikää, eikä tässä sellaiselle nyt niin ole tarvettakaan vaan rytmin hienosäädölle :D Sitten tässä tietty tulee joku täyskäännös ja A nukahtaa klo 20 ja herää klo 6. Eiiii niinkään ;)

Mutta niin, tilanne elää, hiukan jos unta kuitenkin lisää!
Opasta mua aurinko sillon kun mä en nää
Polta jo pois ahdinko, mä haluun sut mun elämään
Välillä sateenkaarilapsi nukahtaa myös sitteriin (ei yleensä tarkoituksella sinne nukuteta).
Harvinainen tilanne, vauva vaunuissa hereillä eikä kilju :D Yleensä siis unessa, mutta ennen ja jälkeen unen yleensä kova huuto päällä.
Pinnispäikkäreillä pieni kuola poskelal (ei uskalla pyyhkästä) ja mikäköhän mun lempibody on tällä hetkellä? :D

No comments: