Monday, February 15, 2016

Lapsen huviteline eli supermutsin DIY

No niin! Ihan vaatimattomasti lapsen päiväuniaikaan yhtenä päivänä tuossa askartelinpaskartelin näppäränä mutsina! Käytin kuulkaa tähän ihmetykseen ainakin vartin ideoimisineen ja taikaa syntyi.

Vaatimattoman aloituksen jälkeen asiaan. Kyseessä on siis tällainen hoitopöydälle asennettava huviteline (trademark Heenu). Nimiäislahjoja avatessamme huomasimme lapsen kiinnostuksen ihanan värikkäitä lahjapapereita kohtaan. Olen jo jonkin aikaa kaivannut hoitopöydälle jotain katseltavaa lapselle ja pitäisi saada se pääkin kääntymään vasemmalle välillä.

Meillä on tuollainen kokoontaitettava hoitopöytä putkimaisessa ja aika pienessä vessassamme. Se on ihan kätevästi suihkutilassa ja sieltä se vaan taitetaan kasaan aina suihkun ajaksi. Tämä mun huviteline on siitä hyvä myös (erinomainen kun on joka tavalla), että sen puolta voi vaihtaa. Ja se on myös kaksipuolinen.

Ohje on yksinkertainen. Sopiva pala pahvia (itse olisin nyt harjoituskappaleen jälkeen tehnyt vähän suuremman), johon liimataan molemmille puolille sopivan värikästä lahjapaperia. Tuossa pahvissa on vielä sellainen läppä, jolla sen saa paremmin pysymään tuossa hoitoalustan alla.

Ja mikä parasta, A rakastaa sitä! Tuijottaa alkuun vakavasti, mutta sitten alkaa kujertelu ja hymyily. Ja vaippa vaihtuu ilman suurempia kitinöitä. Yleensä A ihan rauhallisena hoitopöydällä pysyy muutenkin, mutta onpahan jotain "puuhasteltavaa" nyt. Nimittäin kyllä huviteline saa välillä nyrkistäkin jo :)

Eh he he, supermutsin lapsi mahtuu sinne hoitopöydälle roinan keskelle juuri ja juuri :P Ja ehdin jo aloittaa vaipanvaihtopuuhan, kun ihme! "Se katsoo sitä, se katsoo sitä"
Ja kuvassahan riittää ihmeteltävää.

On se äiti vaan taitava.

No comments: