Tuesday, December 8, 2015

It's the babylife

Vauva on nyt 11 päivää vanha. Tänään kävimme neuvolassa, kaikki hyvin ja painokin on noussut yli syntymäpainon. Sairaalassa se humpsahti vähän turhan alhaiseksi. Neuvolantäti vaihtui nyt muuten toiseen, mikä ei ollenkaan haitannut.
2 päivän ikäisenä sairaalassa.
Vauva nukkuu 1-5 tunnin pätkiä. Öisin heräämme muutamaan otteeseen syömään ja toistaiseksi olen itsekin saanut sellaiset 5-8 tuntia unta yhteensä. Yösyötöt kestävät joskus kyllä tunteja, mutta onneksi minulla on ne Gilmoren tytöt ;)

Nyt vauva jo katselee hiukan ympärilleen ja on pidempiä pätkiä hereillä. Satunnaiset hymyt eivät ehkä ole vielä tarkoituksellisia, mutta kyllä ne silti sulattavat sydämen. Vauva itkee oikeastaan vain nälkäänsä ja vaipanvaihdon yhteydessä. Rauhallinen tyyppi. Perjantainen ensikylpy sai aikaan kyllä myös pienen kiljukonsertin. Vesi ei ole toistaiseksi siis ihan lemppari ja taisi kylvettäjätkin olla hiukan epävarmoja.
Hymypoika 6 päivää.
Vieraita on käynyt paljon ja se on ollut ihanaa. Ruokapöydän ääressä syö ja kahvittelee rakkaita lähes joka päivä. Itsenäisyyspäivää vietettiin perinteiden mukaisesti P:n perheen jouluna täällä meillä. Vauva nukkui valitettavasti pukin käynnin ajan, mutta sai jo monta pakettia! Valokuvaajakaverini kävi myös ottamassa kuvia vauvasta viikonloppuna. Napa onneksi irtosi juuri edellisenä yönä, niin saatiin ruttuisia nakuotoksiakin :)

Vaippoja on nyt käytetty sekaisin kestoja ja kertakäyttöisiä. Kestot tuntuvat vielä liian isoille ja aina tuntuu jostain lirahtavan vähän pissaa tai kakkaa läpi, mutta enenevissä määrin niihin on siirrytty. Perjantaina aamulla kyllä kertakäyttövaipasta koettiin ekat selkäkakat :) Myös poikavauvoille ominaiset joka paikkaan suihkuavat pissat on jo hoitopöydällä koettu useaan otteeseen.

Olin aivan varma, että koon 50 vaatteille (enkä niitä ostanutkaan, mutta jonkun verran olen niitä saanut) ei tule käyttöä, mutta alkuun nekin vielä olivat vähän isoja. Nyt niissä on jo vähän enemmän täytettä :)

Vauva sai tänään ensimmäisen oman postinsa sairaalasta. Etunimenä oli "Poika".
Vauva 7 päivää
Itsellä toipuminen on ihan hyvässä mallissa. Toki haava on edelleen kipeä, mutta jätin jo buranan pois kipulääkecombosta eli panadolilla nyt jatketaan.

Sairaalaan jäi painosta 5 kiloa ja kotona on lähtenyt sen jälkeen jo parikin kiloa (tämä on vähän turhan paljon, tiedän). Raskauspainoa on nyt siis noin 6 kiloa vielä jäljellä. Tilanne on siis sinänsä hyvä, mutta syödä pitää muistaa vähän enemmän. Ja syönyt olen tietysti jo kaikkea raskauden aikana kiellettyä. Brie-juusto, kylmäsavulohi, sushi, salmiakilla mässäily! Valkoviini (toki imetysrajoissa)! Maksalaatikko! Ah! Joulukuun ajattelin vielä jatkaa satunnaista lihansyöntiä, koska minun vain on yksinkertaisesti saatava Kannaksen maksa-annos. Tammikuusta sitten ruokavalio ja ehkä se liikuntapuolikin kuntoon taas.

Kävelyllä käyn jo päivittäin. Ensin kävin ilman vauvaa, mutta nyt kun ollaan jo syntymäpainossa ja ulkona ei liian kylmä, voidaan liikkua yhdessä. Hidastahan se vielä on, mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa. Vauva selvästi viihtyy vaunuissa, vaikka tänäänkin jouduttiin neuvolaan lähtemään kesken syömisen, niin kitinä loppui aika nopeasti liikkeelle lähdettyämme.

Ekaa kertaa ulos 8 päivää mittarissa.
Ja kaikki raskausvaivat muuten tosiaan ovat kadonneet. Ei närästä, ei puudu kädet tms. Leikkaushaava pakottaa nukkumaan selällään nyt, mutta sekin on kylkimakuulle vaihtelua. Ja onneksi olen nyt tottunut nukkumaan yhdessä valitsemassani asennossa :) Mahallaan makoilua pitää nyt vielä toistaiseksi odottaa.

Imetys on lähtenyt käyntiin aika hitaasti, mutta nyt jo sujuu. Sain siihen paljon apua sairaalassa (sitä pitää vaan pyytää). Korviketta annoimme alkuun enemmän, nyt enää satunnaisesti kun tuntuu ettei vauva tule kylläiseksi.

Terkkuja vaan naapurustoon, toivottavasti piristän ankeaa joulukuuta kun käpöttelen kotona ilman paitaa lähes koko ajan! Otin myös selfien vauvan kanssa, joka jo oli kovaa vauhtia matkalla Instagramiin kunnes huomasin, että toinen rintani on ulkona :D
It's the babylife. I didn't choose the babylife, babylife chose me...

No comments: