Wednesday, June 24, 2015

Raskausviikko 16

Islanti ja juhannus takana. Vähän väsyttää hei!

Selkäkipuja ja vatsamuljahduksia on edelleen niin kuin viime viikollakin. Ei mahaa. Mullahan on pitkä selkä ja Tipulla tilaa kasvaa varmaan vaikka poikittain aika pitkällekin, mutta mielummin kuitenkin ulospäin kuin että tekee itselleen vaan reteesti mun sisällä tilaa. Alien-ajatus on tarpeeksi piinaava muutenkin.

Mikään ei oikeastaan ole muuttunut raskaustuntemusten osalta. Vähän tässä jo odottelen seuraavaa vaihetta. Puoliväli jo onneksi lähenee, se tuntuu jotenkin merkittävältä ja tuo tietysti mukanaan seuraavan ultrankin.

Tipu on nyt päästä jalkoihin jo 16 senttiä ja alkanut pissailla. Ostin Islannista sellaisen tuutulaulua soittavan pöllölelun (tanskalaista designiä näytti olevan, heh heh) ja ajattelin jossain vaiheessa alkaa soitella sitä mahalle iltaisin. Onks tärähtänyttä? Ääniä hän ilmeisesti kuitenkin jo kuulee, vaikkei niitä vielä erota tai tunnista. Juhannuksena ystävät epäilivät, että ulos tultuaan Tipu nukahtaa vain jos kuulee jonkun rääkyvän Singstaria. 

Koin tällaisen erikoiskohtelutilanteen raskauteen liittyen Islannissa.

Olimme yhdessä Reykjavikin parhaista ravintoloista (Sjavargrillid) ja kolme meistä tilasi 4 ruokalajin illallisen ja P 3 ruokalajin hummeri-illallisen. Katselin menua ja totesin, ettei siinä ole mitään mitä en voisi syödä paitsi että jälkiruoan vaihdoin tuorejuuston takia toiseen. Ihan sattumalta omaan suureen lemppariini creme bruleeseen ;)

No, toisen alkupalan saapuessa se olikin sitten raakaa kalaa ja mätiä. Sydäntä särkien siirsin lautasen P:n eteen. Koko seurue oli tilanteesta pahoillaan, mutta itse koin olevani itse vastuussa tilaamastani ruoasta. Vaikka harmittikin.

Meidän todella tarkkaavainen tarjoilija huomasi, että siirsin lautasen P:lle ja tuli kysymään, että oliko tämä tarkoituskin. Itse mutisin jotain, että no joo ja ei tässä mitään, mutta toinen seurueemme jäsen kertoi tarjoilijalle, että olen raskaana enkä siksi voi annosta syödä. Tarjoilija lupasi järjestää asian ja pian eteeni tuotiinkin aivan mieletön höyryävä amaretolla maustettu merenelävistä valmistettu keitto. Nam ja melkoista palvelua. Myöhemmin laskusta kävi ilmi, ettei siitä oltu edes laskutettu ylimääräistä!

P oli tyytyväinen kun sai kerrankin jotain ruokaetua, kun hän on mielestään joutunut tähän mennessä lähinnä kärsimään näistä ruokarajoituksistani. Emmehän voi syödä sushia (ajattelin kyllä käydä piakkoin, koska raskaana oleville sopiviakin susheja löytyy) tai jakaa pitsaa, jossa on päällä kylmäsavulohta. Snif snif muru!

No comments: