Monday, June 22, 2015

Raskausviikko 15

Nykyaika on täällä! Tai siis viime viikkohan tämä jo on.

Tunnen vatsassa muljahduksia. Pientä liikettä. Ihan pientä. Se tuntuu yllättäen aina siellä täällä. Kuplia, joku vihlaisu tai ihan kuin joku vetäisi. Harvemminhan sitä omaa oloaan näin tarkasti tarkkailee, että saattaahan ne olla ihan tavallisia vatsantoimintojakin!

Alaselässä tuntuu sykkivää kipua edelleen silloin tällöin. Kertaalleen selkä jumitti täysin yrittäessäni nousta nopeasti tuolilta. Jatkuvaa haittaa siitä ei ole, on hyvin hetkittäistä ja vähän epäilenkin sen johtuvan ehkä Tipun asennosta tms. Koska vatsaa ei vieläkään ole, on peräti jo 10 senttimetriä pitkä Tipu kokonaan tuolla jossain piiloksissa. Ehkä siis lähellä selkää?

Välillä ruokailun jälkeen närästää hiukan ja luumusose on löytänyt vakiopaikkansa iltapalallani. Neuvolalääkäri on parin viikon päästä ja pitää näistä jutella sitten siellä, mutta ihan tavallisia raskausoireitahan nämä ovat.

Muuten olo on hyvä. Tuntuu hassulta, kun ihmiset kyselevät sitä koko ajan. Vanha kunnon "mitä kuuluu?" on vaihtunut kysymykseen "miten sä voit?" Ja sitten sen toivotellaan jatkuvan hyvänä. Älkää ymmärtäkö väärin, huolenpito on todella ihanaa, se vaan kuulostaa vähän hassulta ja en oikein tiedä aina, miten pitkälle oireita kannattaa kenellekin luetella.

Ja ai niin, alavatsaan on ilmestynyt ihan hentoinen viiva. Jostain luin, että se on poikaviiva, mutta muistaakseni ainakin siskolla sellainen on ollut ja tyttöjä on tullut :) Monella onkin jo mielipide siitä, onko meille tulossa tyttö vai poika. On tosi hauska kuulla ihmisten ajatuksia ja perusteluita. Eli jos sinulla on asiasta "aavistus", niin kerro! Toistaiseksi tyttöveikkailut taitavat olla vähän johdossa.

Minulle on jo tarjottu esimerkiksi imetystyynyä ja sitteriä suklaata vastaan. Jälkimmäiseen tarjoukseen tartuin. Tuntuu aika aikaiselta, mutta jostain ja joskus kai se on aloitettava. Tavaran hamstraaminen nimittäin. Joskus ja johonkin näille tavaroille on myös kai tehtävä tilaa.

Osa tästä viikosta kului siis Islannissa, josta erikseen myöhemmmin. Tällä hetkellä siis menossa raskausviikko 16 ja viikko vaihtuu aina keskiviikkoisin, joten tämä sarja jatkuu tästä eteenpäin kerran viikossa :)


2 comments:

sisko said...

Aadahan totesi että "tyttö se on kun tulee meidän jengiin <3".

H said...

Ja nimiehdotukset oli Anni ja Arttu :) Eli Anni sitten!