Wednesday, June 17, 2015

Raskausviikko 13

Viikko 13... Raskausoireet tuntuvat kadonneen kokonaan, pientä huonoa oloa ja väsyttääkö mua nyt hei siksi etten nukkunut viime yönä vai siksi että oon raskaana? Tuntuu oudolta kertoa ihmisille raskaudesta juuri nyt, kun ei itse asiassa tunnu miltään ja sen tuntuu melkein itsekin unohtavan.

Aika menee kuitenkin hirveän nopeasti. Viikot vaan rullailee eteenpäin, ihmiset kyselee halutaanko tietää sukupuoli ja millaiset vaunut on ostoslistalla? Kääk! Ei kyllä vielä yhtään tiedetä eikä olla mietitty. Koska niitä pitää alkaa miettimään?

Sukupuolen kysymiselle on deadline heinäkuun lopussa, vaunuja voi ehkä vielä miettiä pidempään. Ruotsin reissulla näen kadulla retro-Emmaljungat ja mietin, että sellaiset olisikin hienot, mutta onkohan ne kauhean epäkätevät ja onko sillä edes niin väliä... Laivalta ostan pienen mustavalkoisen Älskling-pipon.

Ruotsin reissu on sukujuhlat ja täynnä ihmisiä, joita en ole koskaan tavannut. Ihania ihmisiä ja jotenkin mua ihanasti hämmentää kaikki ne uudet ihmiset, jotka innostuvat kuullessaan Tipusta. Että nämä ihan tuntemattomat ruotsalaisetkin odottavat nyt meidän kanssa. Aika liikuttavaa.

Muutenkin ihmisten reaktiot on niin hauskoja nähdä (sen takia haluttiin pääasiassa kertoa ihmisille kasvotusten, jos mahdollista). Yksi meinasi ajaa ojaan, toinen kaivoi heti konjakkipullon esiin. Ilonkyyneleitä ja myös hieman hämmentyneitä katseita (ei tästä vauvaprojektista juuri puhuttu etukäteen).

Oma ukkini sanoo: sinusta tulee nyt sitten äitykki! Tuleeko tosiaan?

Yksi isompi hankinta on tehty. Siirryttiin kesärutkusta perheautoon. Jo näin aikaisessa vaiheessa lähinnä siksi, että saadaan kesäksi jo hyötykäyttöön uudemman auton paremmat ominaisuudet kuten ilmastointi. Täähän mullistaa meidän kesälomamatkailun! Ja parkkiksilla ei tarvitse hikipäässä (kirjaimellisesti) etsiä varjopaikkoja!

Tämän viikon aikana minulla on erityisen paljon tuntemuksia vatsan oikealla puolella. Vatsa alkaa myös tuntua aika pinkeältä vaikkei vielä normaalista poikkeavan pullea olekaan.

No comments: