Friday, July 19, 2013

Päivä Pietarissa

Pietarissa on paljon nähtävyyksiä, joihin me ei kuitenkaan menty sisälle.

Pietarin paras kasvissyöjän ravintola The Idiot oli todellinen blast-from-the-past. Sieltä sai myös vodkasnapsut ilmaiseksi. Ja oli siellä tosi hyvä ruokakin.

Vähän Pietarista jäi kuitenkin sellainen haikeakin fiilis. (Mitä tossa lukee?)
Mentiin tosiaan P:n kanssa Pietariin St. Peter Linen viisumivapaalla risteilyllä. Se toimi oikeinkin hyvin, mitä nyt Venäjän päässä passintarkastukset yms. tuntui vievän tuhottomasti aikaa. Perus Tallinanlaivamenoon tottuneena tällä botskilla oli kyllä tarjolla enemmän viihdykettä ja joka baarissa tarjolla ihan kunnon drinksujakin - ja ne peräti joka ilta -50% alennuksessa pari tuntia! Laivahan oli melko vanha ja "uima-allasosastolle" mua ei olisi saanut kirveelläkään, mutta muutenhan se oli ihan siisti.

Pietariin pitäisi varata pitempi aika. Eremitaasi olisi kiinnostanut, muttei uskallettu lähteä jonottamaan, jos koko päivä olisikin mennyt sitten siinä. Me siis vain kierreltiin, istuttiin terasseilla ja syötiin hyvin. Ja ihmeteltiin isoja limusiineja, joissa oli jokaisessa kukkapuska ja kaksi sormusta konelaudan päällä. Niistä sitten pyllähteli ulos erinäisiä hääseurueita kuvaamaan itseään tuolla kirkon edustalla.

Varmasti tulee mentyä uudelleen. Tukholma ja Tallinnahan on risteilykohteina jo melko koluttuja, ehkä tää vois olla uus "vakkariristeilykohde" (ai-niin-mutt-sieltähän-ei-saa-tuoda-rajattomasti-viinaa).

No comments: