Monday, November 26, 2012

Vapaaehtoistyöstä

Melko vauhdikkaan viikonlopun (Kulosaaren casino, Le Bonk, 30-vuotishulinaa) vastapainoksi päätin suorittaa pienen "katumusharjoituksen" ja menin kotini lähellä sijaitsevan vanhainkodin ulkoilutusryhmän tapaamiseen sunnuntaina.

Mummo käsikynkkään tarkoituksena tehdä hänen jaksamisestaan riippuen 15-30 minsan lenkki. Mummo painoi jarrut kuitenkin pohjaan heti ovella. "Siellä sataa. Eihän tonne kukaan voi mennä."

Satoikin vähän. Jotkut toiset halusivat silti lähteä. Minun mummo ei. Se kerta päättyi siihen. Seuraavan kerran taidan päästä paikalle vasta ensi vuonna, mutta edes silloin tällöin.

Viime vuonnahan mulla oli se hyvänteko-joulukalenteri. Tänä vuonna teen monia niistä samoista asioista, mutta keksin jotain muuta joulukalenterin aiheeksi.

Sen verran kuitenkin teen tänä vuonna, että jaan pari linkkiä. En todellakaan halua ketään painostaa vapaaehtoistoimintaan, mutta tässä nyt linkkejä, jos vapaaehtoistyön suo tuntuu loputtomalta eikä tunnu pääsevän alkuun.

Ja sieltä löytyy paljon sellaistakin, mihin ei tarvitse sitoutua. Minäkin menen tähän kyseiseen mummoulkoilutukseen silloin kun pystyn, ensi kerran varmaan ensi vuoden puolella. Yhden mummokaverin kanssa on tavattu tasaisesti jo 6 vuoden ajan. Minulle sopii mummot, jollekin muulle ehkä eläimet, maahanmuuttajat, kehitysvammaiset, lapset...

Mutta siis:

Vapaaehtoisten päivää vietetään 4.12.  Siihen liittyvää toimintaa ja muuta vapaaehtoispuuhaa löytyy ToimintaSuomesta. Vapaaehtoisille suunnatut Menu-messut on Helsingissä 28.11.

Espoon Vapaaehtoisverkostosta löytyy paljon tekemistä, pientä ja suurta, aivan laidasta laitaan. Sopii myös helsinkiläisille :)

Lainasin viime vuonna 25 dollaria Kivan kautta senegalilaiselle naiselle hänen yritystään auttaakseni. Nyt kun kävin katsomassa, lainani oli takaisin maksettu kokonaisuudessaan ja lainasin rahat eteenpäin Samoalle. Eli homma toimii!


No comments: