Friday, November 23, 2012

Humppa siellä soi

Käytiin viime viikonloppuna Lappeenrannassa perinteisellä skumppaa ja teatteria -retkellä tyttöjen kanssa. Ei varmaan tarvitse edes mainita, että ihanaahan meillä taas kerran oli.

Teatteriksi oli valittu Lappeenrannan kaupunginteatteri, jossa meni Myrskyluodon Maija -musikaali. Pääosan näyttelijä Liisa Sofia Pönttinen oli todella hyvä. Laulu oli kaunista ja muutenkin nappivalinta rooliin. Lavastus oli hieno, suuret laulu- ja tanssikohtaukset hyvin toteutettuja ja perinteinen tarina oli toteutettu sopivan perinteisesti. Omaan makuuni ainakin.

Mutta. Iso mutta. Kertojan roolissa, jota ilmankin tarina olisi edennyt aivan mainiosti, oli vanhempi naisnäyttelijä, joka ylinäytteli aivan järkyttävästi. Itse sain hillittömän naurukohtauksen heti ensimmäisessä kohtauksessa ja toisen kerran myöhemmin esityksessä. Tämä olisi ollut ylitsepäästävä seikka, jos nainen ei olisi ollut lavalla noin 90 % ajasta. Hän esimerkiksi hymyili ylihymyään taustalla, kun murtunut Maija suri lavan keskellä kuollutta miestään.

Toinen, minulle henk. koht. pienempi mutta, mutta joillekin muille teatterimatkalaisillemme jopa suurempi, oli näkki. Näkki oli toteutettu perinteiseen näytelmään modernilla tanssilla. Eihän se sopinut siihen lainkaan ja oli vain ärsyttävä. Näkki pilasi puolestaan kohtauksen, jossa Maijan poika kuolee. Herkissä kohtauksissa ei lavalle saisi tunkea mitään näin ärsyttävää. Ei tullu kyyneleen tiraustakaaan.

Ja olihan siinä näitä kaupunginteatterille pakollisia huumorielementtejä kuten änkyttävä pappi ja todella touhukas naapurintäti. Kokonaisuudessaan täytyy sanoa, että hyvät elementit peittyivät huonoihin, mikä sitten taas on ohjaajan vika.

No mutta, ilta jatkui ilakoinnin merkeissä ja skumpaksi valitui, mitä ikinä nyt Lappeenrannan Alkossa oli kylmäkaapissa. Iltaruokailusta vastasi oikeinkin herkullinen Wanha Makasiini. Yökerhona toimi Ilona ja siellä viihdyttiinkin pilkkuun asti.

On ne vaan parhaita reissuja nämä. Ja sitä naurua piisaa. Tällä kertaa jopa niin paljon, että yksi raskaana oleva ystävä totesi sen olevan hänelle jo hieman tuskallista.

No comments: