Friday, October 19, 2012

Pad Thai -nuudelit

Thai-ravintoloissa tykkään syödä (jos niitä vaan saa) Pad Thai -nuudeleita. Olen pohtinut pidemmän aikaa, että kokeilisin kotonakin ja nyt sen sitten tein. Yhdistelin muutamia eri netistä löytämiä ohjeita ja lisäsin vähän omaakin. Tein vähän liian vähän kastiketta, joten nostan tähän ohjeeseen niitä määriä.

1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kevätsipul
Riisinuudeleita (pistin puolet 250 g paketista kahdelle, niitäkin on erilaisia, mulla oli sitä valkoista ihan ohutta)
2 porkkanaa
2 munaa
Mung-pavun ituja
Pähkinärouhetta
Limeä
Tofua/kanaa/lihaa/katkarapuja - paistetaan erikseen ja lisätään lopuksi
Kastike (sekoita ainekset keskenään, ne haisee aika karseelta yhdessä mutt hyvää tulee, usko pois)

5 rkl Thai-kalakastiketta
3 rkl Tamarind-tahnaa
3 rkl sokeria (mulla tummaa intiaanisokeria)
Chilirouhetta/maustetta/Sambal Oelekia/jotain tulista maun mukaan

Pilko punasipuli ja valkosipuli. Porkkanasta vedin juustohöylällä suikaleita. Paista näitä wokkipannussa ja laita samalla nuudelit omaan kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle.

Kun nuudelit notkistuvat, heitä ne wokkiin. Kaada kastike päälle. Pannu saa koko ajan olla tosi kuuma, pitää vaan käännellä koko ajan. Kun kastike on hyvin imeytynyt, työnnä kasvisnuudelimössö toiselle reunalle ja hulauta toiselle reunalle kaksi kananmunaa. Koska pannu on kuuma, ala heti sotkemaan munia jotta niistä tulee kokkelia. Kun ne ovat melkein kypsiä, sekoita kaikki aineet keskenään.

Lisää idut, kevätsipulisuikaleet ja valitsemasi proteiini. Pyörittele kaikki sekaisin ja asettele lautasille. Päälle paahdettua pähkinärouhetta ja ituja ja kevätsipulisuikaleita. Ja purista paljon limeä!

NAM!


No comments: