Monday, August 20, 2012

Ympäristöystävällinen pesupallo

Meillä on käytetty RobbyWash Blue 180 -pesupalloa jo kuukausia. Viime jouluna Verkkokauppa.comista ostettuun palloon on nyt lisätty kaikki mukana tulleet lisäkuulat, mutta edelleen pesee hyvin.

Pesupallon perustuu kemiaan (mineraalirakeisiin), josta voi lukea tuoteselostuksista paremmin. Pallo ei jätä pyykkiin mitään tuoksua (sopivat siis allergikoille myös), josta ehkä johtuu myös joidenkin mielikuva siitä, etteivät ne myöskään pese.

Mutta kylläpäs vaan pesee, ei ole tahran tahraa, ei hajun hajua ole meidän rytkyihin ainakaan jäänyt jäljellä pesun jälkeen. En mä ainakaan enää siirry takaisin tavalliseen pesuaineeseen. Halvempaa, ekologisempaa ja kätsyä.

Eli pallo vaan tökätään koneeseen pyykin sekaan. Ei muita aineita. Pallon on hyvä antaa kuivahtaa pesujen välissä, mutta kyllä mä olen sillä pari koneellista peräjälkeen pessyt. Joissain ohjeissa sen pitäisi antaa välillä kuivua auringossa. En ole kyllä tehnyt tätä, ehkä pitäisi.

Äidille tilasin äitienpäivälahjaksi vastaavan pallon Ruohonjuuresta. Hän on tykännyt omastaan myös. Ohjeissa lukee muuten myös, ettei saisi käyttää liian tyhjän koneen kanssa, muttei me olla huomattu mitään eroa.

Ja arvatkaa mitä, pesupallon meille hankki ihan omatoimisesti P! Ihana ituhippi!

No comments: