Tuesday, January 17, 2012

Ysi

Tämä odottelu on nyt tehnyt sen, että kauhean vaikea on ollut keskittyä muihin asioihin. Esimerkiksi tähän blogin kirjoittamiseen.

Tästä syystä johtuen on vähän jäänyt presidentinvaalien pohtiminenkin tekemättä täällä...

Olen kuitenkin käynyt jakamassa Paavo Arhinmäen vaalimainoksia ja osallistunut kampanjatyöhön muillakin tavoin. Se on tuntunut jopa paremmalta kuin se itse äänen antaminen viikonloppuna. 400 mainoksen jakamista kai voisi pitää suurempana yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinona kuin yhtä ääntä…

Mutta miksi siis valitsin Paavon? Hän on ainoa vasemmistolaisia arvoja ajava nuori ja moderni presidenttiehdokas. Tämä riitti mulle tällä kertaa perusteluksi. Tiedän ja tiedostan kyllä Arhinmäkeä kohtaan esitetyn kritiikin, josta osa on minusta yhdentekevää ja osa ihan osuvaakin. Mutta hän oli paras ehdokas itselleni silti.

Pekka Haavistoahan tässä on yritetty vasemmistolle tyrkyttää. Kyllästymiseen asti. Ja kyllähän sitä tässä tuli pohdittua, että pitäisikö sittenkin äänestää taktisista syistä Haavistoa, myönnetään. 

Noh, ensimmäinen este itselleni oli, että hän on enemmän oikealle kallellaan kuin vasemmalle. Lopullinen päätös kuitenkin syntyi, kun en keksinyt ainuttakaan syytä henkilö Haaviston hyväksi (jos arvot kerta ois jo heitetty koppaan aiemmin), jota en olisi voinut laskea myös Sauli Niinistön eduiksi. Fiksu, edustava, kokenut, pätevä, miellyttävä, vapaamielinen. Ja onhan Niinistökin joskus todennut, että ”mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän alkaa tulla vasemmistolaisia ajatuksia”.

Toivotan kyllä Haavistolle paljon onnea kisaan mahdollisena Niinistön haastajana, mutta minulle kakkonen on kakkonen! Ja hopeatilalla ei mielestäni näissä geimeissä myöskään ole niin suurta merkitystä, että taktikointi senkään takia olisi ollut minun valintani.

Mutta kaikki uurnille viimeistään sunnuntaina äänestämään itselle parasta ehdokasta!

P.S. Kirjoitusaktiivisuuteeni on vaikuttanut myös se, että meillä on töissä niin vanha selain (oikeesti!) ettei blogger enää tue sitä. Eli kun yritän päästä blogiin sisään, selain kaatuu. Uskomatonta, mutta niin totta.

No comments: