Tuesday, January 31, 2012

Ultra Bra - Vihdoin!

Keikka oli aivan mahtava. Siis niin upea. Täytti kaikki odotukset ja päälle.

Mullehan kävi niin onnettomasti, että olin 17-vuotias kun parhaiden ystävieni kanssa lukion näytelmälopputyötä (taideviestintälukio) tehdessä rakastuin lopullisesti Ultra Brahan. Sitä ennen bändi oli ihan ok, Provinssirockissa tuli muutaman kerran nähtyä, muttei kunnolla diggailtua.

Rakkaus syttyi siitä, että meidän lopputyö perustui Ultra Bran biiseille. Laulut olivat jatkuvassa toistossa käsikirjoitusvaiheesta aina loppumetrien harjoituksiin. Milloin makoiltiin ystävän vanhempien mökin lattialla, milloin harjoiteltiin koulun kellarinäyttämöllä - UB soi taustalla. Tyttöjen välisestä ystävyydestä oli kantava voima, Kirjoituksia ja Kuiskaus soivat näytelmän taustalla myös.

Edelleen se lopputyöaika on ajatuksissani yhdenlaista parasta aikaa elämässäni.

Noh, samana syksynä Ultra Bra sitten ilmoitti lopettavansa ja piti lokakuussa jäähyväiskiertueensa. Turun keikan ja minun 18-vuotispäiväni väliin jäi kaksi päivää.

Eilistä keikkaa piti siis odottaa yli 10 vuotta. Mutta kannatti :)

Muitakin hyviä esityksiä Kokoaan suurempi Suomi -konsertissa toki nähtiin, muttei mitään illan päätähteen verrattuna. Huh!

Se, että konsertin tuotot menevät Pekka Haaviston tukitilille, ei minua ollenkaan haittaa, kuten Väyrysen mukicasessa (mistä mulle sellanen?). Pidän Haavistolle peukkuja (ja paperiinkin raapustin jo sen kakkosen). Tästä häntä ympäröivästä ilmiöstä olisi toki paljonkin sanottavaa - eikä pelkkää positiivista varsinkaan noin niin kuin vasemmistolaisnäkökulmasta katseltuna.

Mutta siitä ehkä myöhemmin lisää, nyt kuitenkin tyydyn odottamaan mielenkiinnolla sunnuntaita ja vaalitulosta, sillä on Haavisto kuitenkin mielestäni huomattavasti parempi vaihtoehto kuin täysverinen porvarivastaehdokas. Joskin odotukset eivät tämän realistin rinnassa ole kovin korkealla.

Mutta tässä vielä pieni pala UB:n keikasta videon muodossa. Laittakaa ääni aika pienelle ennen kuin painatte play niin ei särje niin kauheasti.

No comments: