Monday, November 28, 2011

Pass it forward

Anna hyvän kiertää -leffa tuli sunnuntaina telkkarista.

Muistan nähneeni sen ensimmäistä kertaa lentokoneessa. En muista minne olin matkalla ja milloin (muistaako joku olleensa mukana?). Leffa on ilmestynyt vuonna 2000, että ehkä siinä paikkeilla se on ollut.

Mitä muistan kuitenkin oli se kamala fiilis, joka leffasta jäi. Että mitä tahansa maailmassa yrittää, niin paskaa saa niskaan joka tapauksessa. Vuonna 2000 olin ehkä jo pahimmat teinivuodet ohittanut (jolloin kaikki on paskaa joka tapauksessa), mutta jostain syystä tämä elokuva on jäänyt mulle mieleen jollain tavalla silmiä avaavana kokemuksena...

Kysyin P:ltä sunnuntaina elokuvan lopuksi kyyneleiden valuessa nenää niiskuttaen, että miksi Trevorin täytyy kuolla? "Oscareiden takia", oli vastaus. Yep, it's a cold world out there.

Noh, tämän elokuvan innostamana yritän nyt kuitenkin jotain hyvää joulukuun kunniaksi. Eli täten julistan perustetuksi Hyvien Tekojen Joulukalenterin 2011!

Eli ideana tietysti tehdä joku, vaikka pienikin, hyvä teko joka päivä jouluun asti ja kertoa siitä. Lähinnä tämä luonnollisesti koskee minua, mutta jos joku inspiroituu ja tekee jonkin hyvän teon, niin olisi siitäkin mukava kuulla.

Itsehän lähden nyt siitä, ettei hyvä teko tarkoita maailman pelastamista päivässä. Vaan esimerkiksi hyvän mielen tuottamista tai jonkin asian puolustamista... Katsotaan, ei saa tuomita jos ei onnistu.

2 comments:

Anonymous said...

Hayley Joel on niin söpöin ikinä :D En kattonut eilen mutta muistan leffan. *Niisk*
S

H said...

Totta se on aika liikkis. Edelleen, vaikka jo vanhentunut http://www.huffingtonpost.com/2011/10/17/haley-joel-osment-red_n_1016119.html

:)