Wednesday, August 10, 2011

Linssimuhennos eli linssitsuupi

Punaisia linssejä (miksei vihreätkin kävis)
500 g porkkanaa
500 g tomaattimurskaa
2 isoa sipulia
Valkosipulia
Ranskankermaa (miksei jogurttia tai kermaa tai smetanaakin)

Pilko porkkanat pieniksi (ehkä pikkurillinpäänkokoisiksi). Tee sama sipuleille (voi jäädä isommiksi). Ja vielä valkosipulille. Kuullota näitä kaikkia öljyssä, tuikkaa sekaan kasvisfondia, juustokuminaa, garam masalaa, pippuria, currya, chiliä ja kurkumaa. Lisää tomaattimurska ja vettä (desi, lisää sitten taas myöhemmin jos kuivuu kasaan) ja keittele tovi. Lisää huuhdellut linssit (laiton ehkä pari kolme desiä). Maistele välillä ja lisää mausteita, jos siltä tuntuu.

Itse keittelin muhennosta joku tunnin verran miedolla lämmöllä. Lopuksi heitin vielä sekaan jääkaapissa lymyilleen ranskankerman lopun. Ja ai niin tomaattimurskan kanssa edellispäiväisen tomaatti-paprika-keiton lopun.

Tuli muuten sairaan hyvää. P:kin kehui (tai ainahan sen kehuu, mutta kyllä sen huomaa kun toinen oikein innostuu jostain ruoasta).

2 comments:

Heini said...

NAM! Mä melkeen vaadin, että teet mullekin joskus linssisuupia! :)

H said...

I promise!