Monday, June 6, 2011

Yövieraan paluu ja pannukakku

Oltiin ku pahimmatkin ihmisrauniot kovan ryyppyputken jälkeen eilen illalla. Syynä ei kuitenkaan ollut armoton riekunta, vaan yksi nelivuotias.

Aadan yövierailuun kuului puistoilua, pannukakun valmistusta ja syöntiä, perinteeksi muodostunut aamupalamaja ja Pikku Kummitus Lapanen –leffateatteriesitys.

Meillä on kiva ja vilkas asukaspuisto kodin lähellä, josta Aadakin löysi heti itselleen kaverin ja viipottivat menemään peräkanaa. Törmättiin puistossa myös kaveripariskuntaan, joille lauantai-illat leikkipaikalla ovat jo arkipäivää. ”Sit sä tajusit, että sitä säkin haluut?” kysyi vauvakuumeileva ystävä (eräs useista), kun kerroin tapahtumasta. ”Ei siinä kyl ihan niin käynyt.”

Yöksi häädettiin P sohvalle ja nukuttiin tytöissä meidän sängyssä. Aada on melkoinen möyrijä ja yhdessä vaiheessa heräsin peräti siihen, että tytön jalkaterä läsähti naamalle. Rakensin sitten meidän väliin peitosta ”muurin”, jolla sain pidettyä yöterroristin pois läheltäni ja vähän nukuttuakin.

Aamulla hän sitten avasi silmät 6.45. ”Heenu-täti, ei mua enää nukuta.”

Pikku Kummituksesta Aada oli kovin innoissaan. Siitä piti mennessä kertoa vastaan tulleelle naapurillekin ja leffan jälkeen hän kävi kertomassa lipunmyynnissä, että oli ollut kyllä kiva leffa. Itse odotin ehkä jotain kunnon nostalgiapuuskaa, joka jäi tulematta. Ja sitten odotin myös jotain kunnon vastinetta Disney-kamalle, mutten ollut oikein vakuuttunut.

Paras pannukakku a la Heenu

Tämä ohje kulkee netissä nimellä maailman paras pannukakku. Otin ja muutin kuitenkin hiukan.

8 dl maitoa
2 munaa
4 dl erikoisvehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
50 g sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon munat ja maito. Sekoita ja lopuksi tuikkaa mukaan voi. Levitä pellille ja vähän yli puoli tuntia 200 asteessa.

Joo ja täähän ei siis ole mitään vähähiilihydraattista ruokaa :) Mutta törkeän hyvää.

Pitäiskin laittaa tänne niitä vähähiilihydraattisia ohjeita, kun iteki unohdan sitte mitä oon tehnyt ja mikä oli hyvää.

No comments: