Tuesday, June 14, 2011

Kuuhullu, joka ei nuku vaiko vain uneton hullu?

Eilen yönä taas ei tullut uni. Kierin ja hikoilin. Tuntui kuin joku valtavan huono energia olisi täyttänyt koko sängyn ja yksinkertaisesti estänyt unen pääsyn perille.

Tänään katsoin kalenterista, että on täysikuun viikko. Arvasin kyllä sen jo viime yönä. On ennemminkin sääntö kuin poikkeus, että jos nukun huonosti on täysikuu lähellä. Ja ei, en seuraa sitä kalenterista ja aiheuta tätä itselleni, hyvä jos tiedän mikä kuun päivä on saati sitten millainen kuu taivaalla möllöttää.

Kuuhulluus? Ehkä se ei ole tuulesta temmattua. Usein ihmiset leimaavat sen suoralta kädeltä humpuukiksi kuten horoskoopitkin. Kuun vaikutuksia kuitenkin esimerkiksi eläimiin on tutkittu, kuinka luotettavia tutkimukset ovat, sitä en osaa arvioida.

En minäkään usko mihinkään mystiseen kuuvillitykseen. Mutta uskon, että kuunkierto voi mahdollisesti vaikuttaa joihinkin ihmisiin tai eläimiin ihan tieteellisenä faktana. Liittyy se sitten nestetasapainoon tai mihin, onhan se mahdollista. Ken tietää...

Itseeni kohdistuvat havainnot osoittavat, että univaikeudet ovat olleet taas tämän vuoden puolella läsnä harvinaisen voimakkaasti. Kuu on myös ollut lähempänä maata kuin moneen vuoteen.

Sinänsähän tästä pohdinnasta ei ole mitään hyötyä, koska kuuhulluuteen ei ole lääkettä. Täytyy vaan kestää nämä päivät kolmen tunnin katkonaisilla yöunilla.

Huomennahan se täysikuu vasta on ja muuten kuunpimennyskin (auttaisiko se tähän vaivaan?).

2 comments:

S-K said...

Miten voi olla taas kuun pimennys kun eiks niitä oo vaan joka ... jotain vuosi... Ja mäkin näin ihan levottomia unia viime yönä eli kiitos kun valotit et on täyskuun aika. Ihan ku oltais siskoksia ;)

H said...

Noita kuun pimennyksiä on kai aika useinkin. Mutt auringon pimennyksiä ei.

Pitää kesällä mummolta tiedustella sen nukkumisista täydenkuun aikaan... Sieltä kai tällaiset tuntemukset ois peräisin, luulen :)