Tuesday, April 12, 2011

Oh, just relax

Viime viikonloppu oli omistettu rentoutumiselle. Sattumalta samaan viikonloppuun osui tähän tähtäävää ohjelmaa molemmille päiville.

Perjantaina olin P:n kanssa syömässä ystävän luona Ruskeasuolla. Meininki oli perjantaihin sopivan väsynyttä ja ruoka herkullista. Pelattiin 90-luvun alulta peräisin olevaa Treffit-peliä, joka on suunnattu teinitytöille. P eläytyi teinitytön rooliinsa jopa huolestuttavan hyvin :)

Krapulalta piti välttyä, koska lauantaina oli vuorossa jännittävä ja eksoottinen energiakurssi. P ja minä päätimme muutamia viikkoja sitten ihan hetken mielijohteesta osallistua tällaiseen rentoutuspäivään, joka osoittautui aika kivaksi kokemukseksi.

Seitsemäntuntinen päivä koostui kolmesta osasta. Alkuun tehtiin syvärentoutus, toiseksi tehtiin energioita vapauttava jalkojen tärinäharjoitus ja sitten vielä liikemeditaatio. Välissä tehtiin kaikenlaisia rentouttavia liikkeitä, akupainelua ja kasvohierontaa. Päivä oli aika rankka ja tarkoituskin oli ”kutsua väsymystä ja levätä kunnolla”, siksi päivän aikana otettiin myös kolmet torkut suurimpien harjoitusten jälkeen. Oikeasti olo oli niin väsynyt, että niitä kaipasikin ja itse nukuin ihan syvässä unessa 20 aikuisen ihmisen keskellä pariin otteeseen. Hihi.

P sanoi, ettei välittänyt tehdä kaikkea koska ei nähnyt niissä mitään järkeä. Itse aika orjallisesti seurasin ohjaajan liikkeitä, vaikka välillä vähän hölmöiltä tuntuivatkin. Yleisesti päivästä jäi kyllä hyvä fiilis ja tällä viikolla pitäisi tuntea sitten seuraukset… Tätä kirjoittaessa tiistaiaamuna kello 8.30 ei ainakaan väsytä.

Lauantai-ilta menikin sitten köllötellessä raukeana kotona.

Sunnuntaiaamu alkoi pikkuaamupalalla, jonka jälkeen käytiin lenkillä ja jatkettiin isolla aamupalalla (kahden aamupalan käytäntö opittu tädiltä ja toimii mainiosti viikonloppuisin). Iltapäivällä mentiin tyttöjen kanssa Flamingon kylpylään. Rentoutumaan.

35 euroa tuntuu aika suolaiselta hinnalta kylpylän ”aikuisten puolesta”. Oliko se hintansa väärti? Mielestäni kyllä. Valot olivat himmeät, ilmassa joku eteerinen tuoksu ja musiikki rauhallista. Oleilu mestan kahdessa altaassa oli erityisen ihanaa. Toinen oli kuumavesiallas ja toinen suolainen mineraaliallas, jossa kellui ja veden alla soi musiikki. Itselle, kun en ole koskaan missään suolaisissa vesissä juuri uinut, kellumiskokemus oli ihan mahtava.

Muutamat saunat oli suljettu ja ne, jotka oli auki ”havu, bio ja greippihöyry” eivät juuri tehneet vaikutusta. Suolahuonekin oli kiinni, se itseäni hengitystievaikeuksisena olisi kiinnostanut.

Jäi kyllä fiilis, että olisi kiva mennä uudelleenkin. Tytöissä puhuttiin marraskuusta, kun räntää alkaa pukata taas ulkomaailmaan. Mutta mieluummin en puhuisi nyt siitä. Viime päivinä on nimittäin alkanut tuntua ensimmäistä kertaa keväältä. On kevätkengät jalassa ja kevättakki päällä. Ilma tuoksuu taas joltain ja kadut ovat lähes kuivia.

Kevät. That is the most relaxing thing of them all.

No comments: