Friday, April 8, 2011

Linssiruoka eli intialainen linssi-juusto-kastike

200 g punaisia linssejä
400 g leipäjuustoa
pieni pala inkivääriä raastettuna
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
1 chili (unhotin tän)
lime/sitruunamehua
garam Masalaa, juustokuminaa, kurkumaa, chiliä

Huuhtele linssit ja liota joku vartin verran. Pannulle ensin inkivääri, sipuli- ja valkosipulisilput (ja se pilkottu chili). Perään mausteet. Itse laitoin kaikki melkein pari teelusikallista, reippaasti makua saa olla. Perään linssit ja tomaattimurskat. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, maistele sitten kun linssit sopivan pehmeitä, on valmista. Lisää sitruunamehua oman maun mukaan, suolaa ja pippuria ja sitten juustokuutiot. Tarjosin riisin ja turkkilaisen jugurtin kanssa. NAM.

Tästä tulee noin neljälle, juuston vois jättää pois ja siinä ois ehkä kahdelle.

Onko vihreissä ja punaisissa linsseissä eroja? Nehän tuntuivat varsin kätevältä keinolta lisätä ruokaisuutta ja rakennetta ruokaan. Pitää nyt rohkeammin tarttua niihin. Seuraavaksi kokeilen P:n siskon ohjeesta linssikeittoa. Hei ja tää oli muuten osa haastetta!


P:n suusta viime viikolla kuultua: "Kokkaa sä, niin mä siivoan" - mikä ihana kotitöiden jako!

Kävin muuten eilen katsomassa Ryhmäteatterin Eduskunta-esityksen. Se oli todella mielenkiintoinen ja voin suositella lämpimästi kaikille. Politiikasta kiinnostuneille ja varsinkin siitä ei kiinnostuneille. Tarvitsen kuitenkin pari päivää aikaa sulatella tätä kokemusta, ennen kuin teen siitä syvempää analyysiä.

2 comments:

Q, Doloriina, Kaarina said...

Se on täydellinen kotityöjako (paitsi nyt, kun meillä syödään vaalikiireiden keskellä pakastepitsaa)!

Ja vihreät linssit on paljon isompia ja kiinteämpiä kuin punaiset. Ne siis pitävät muotonsa vähän kuin pavut (ja tarvitsevat enemmän kypsymisaikaa), kun punaiset soseutuvat varsin helposti mössöksi.

Mua harmittaa hirveästi, kun ei olla IKUISUUKSIIN nähty, mutta on ihanaa lukea tätä ja tietää edes vähän mitä sulle kuuluu...*hali*

H said...

Kiitos Q!

Mullakin on sua kauhea ikävä. Soitetaan ensi hätään ensi viikolla joku kilometripuhelu kun sullakin on vaalikiireet ohi!