Thursday, April 28, 2011

Ihana pääsiäisloma

Loma oli juuri niin täydellinen kuin olin toivonutkin. Nyt istun kuitenkin tietokoneen ääressä niin väsyneenä, että tuntuu, etten olisi nukkunut viikkoon. Pääsiäislomasta muistona on enää kolmen päivän auringossa oleilusta ruskettuneet posket ja vielä hieman punertava rinta. Hmm, jos oikein yritän niin muistan ehkä vielä niiden neljän päivän tapahtumat…

Torstaina töiden jälkeen käytiin tyttöjen kanssa Rivoletossa aloittamassa minilomamme. Ravintola-arvostelu seuraa myöhemmin :) Tämä oli kuitenkin oikein ihana ja juhlallinen tapa aloittaa vapaat.

Perjantaina siivoiltiin P:n kanssa kutukotia. Ihmeteltiin vesisadetta, kun pääsiäislomasta piti tulla niin aurinkoinen ja kaunis. Pesin makkarin ikkunan (tämä muistutuksena lähinnä itselle, etten pese sitä uudestaan kun pesen muut ikkunat). Hiottiin parvekekalusteet, jotka saivat sitten maanantai-iltana ensimmäisen värikerroksen niskaansa. Niistä tulee aika ärtsäkän siniset. Maybe not my first choice of color, mutta niistä tulee itse asiassa aika hienot.(kuvassa kännykkäkameralla kuvattu kätevästi mukana kulkeva värinäyte kalusteiden maalista)


Perjantai-illalla lähdettiin juhlimaan Myyrmäkeen P:n kaverin synttäreitä. Oli tosi hauskaa, vietiin lahjaksi ne suunnitellut salaatin ja rucolan taimet. 

Noh, lauantai eli vuosipäivä alkoikin sitten krapulalla. Lahjojen vaihdon jälkeen piti ottaa vielä kunnon torkut ennen kuin jaksoi alkaa brunssin tekoon. Minä annoin P:lle lahjaksi Commodore 64:n (jota ei toistaiseksi ole saatu meidän lcd-telkkuun toimimaan) ja liput (citydealin alennuksesta bongatut) liigacupin finaaliin (pelaajina FC Honka ja Tamu), joka siis oli samana lauantaina. Itse sain P:ltä aiemmin ihastelemani sisustustikkaat. Niitä oli vain yhdet kappaleet Mokossa ja olin jo ehtinyt käydä niitä etsimässä toisen kerran ja todennut niiden kadonneen. Little did I know, P had gotten them for me…  Ne on kierrätyspuuta ja tehty Suomessa. Even better.

Brunssin jälkeen suunnistimme sitten sinne jalkapallopeliin. P tarjosi ekat ulkoilmalonkerot krapulaiselle (ja hieman vastahakoiselle) seuralaiselleen. Paikat olivat onneksi auringon puolella, joten saatoin keskittyä välillä (lähes koko ajan) auringonottoon. Vaikka kyllä mua hieman se pelikin kiinnosti. Minustakin löytyi se pieni espoolainen, joka kannusti Honkaa voittoon. Löytyi lempipelaajatkin jo :)

Tamulla oli iso kannustusjoukko mukanaan ja ne rähisi ja huusi ”Haista v***u palloliitto, haista v***u veikkausliiga” ja niillä oli kylttejä, joissa luki ”Seura kärsii, syylliset ei” yms. P selitti, mistä on kyse. Jos et tiedä ja jos kiinnostaa katso tämä linkki ja seuraa vanhoja linkkejä. Kyseinen päätös siis tuli nyt pelin jälkeen vasta. Jalkapallon suhteen aika vihreälle, mutta toimittajasieluiselle eli uteliaalle, tämä toi paljonkin lisämielenkiintoa peliä kohtaan.

Pelistä kiidettiinkin sitten P:n kummitytön perheen luo saunomaan. Vietiin lahjaksi samaiset salaatin ja rucolan taimet :) Tässä niistäkin kuva.


Sunnuntaina livahdettiinkin sitten heti aamupalan jälkeen P:n äidin mökille. Perin espoolaista mökkeilyä, bussi vie meidät vartissa kotiovelta mökille. Kätevää kyllä. Sunnuntai käytettiin sitten mökin ja pihan kuntoon laittamiseen, grillikauden avaamiseen ja lenkkeilyyn. Onnistuin kaatumaan metsässä tasaisella maalla. Mun nilkat tekee sellaista. Pettävät yllättäen. Uudet lenkkihousut meni tietty rikki siinä rytäkässä. Hmmh.

Sunnuntaina myös nukahdin iltapäiväaurinkoon torkkumaan ja sain kesän ensimmäisen palaneen rintakehän.

Maanantaina vaan löysäiltiin. Iltapäivällä tuli mun kavereita (isäkin piipahti) grillaamaan ja hengaamaan möksälle. Rento meininki ja aurinko paistoi niin kuumasti, että itsekin pärjäsin topissa ja lyhyissä lököpöksyissä. 

Haluaisin vaan lomailla koko ajan. Vähänkö hei ärsyttää, kun vapustakaan ei tule ylimääräistä vapaata. Joutuu sitten vappupäivän piknikilläkin hannailemaan sen skumpan kanssa! Vaikka siihen kai saa tottua, koska niinhän se tulee olemaan nyt seuraavat 4 vuotta (?) ainakin, kun vappupäivä on arkena eikä vloppuna... Ja sunnuntaiksi on luvattu aika kökköä keliäkin. Vali vali vali.

No comments: