Friday, April 15, 2011

Eduskunta - vaalit ja näytelmä

Pitkä, mutta mielenkiintoinen kokemus. Ahdistava myös. Mihin, kehen, sitä voi poliittisella kentällä luottaa? Ohjaako ahneus kaikkea?

Nämä kuvailut sopivat sekä näytelmään että vaaleihin. Itse olen tyytyväinen, että oma sunnuntaini menee vaalityössä, eikä tarvitse jännittää kotona. Kotiin palattuani tulos tai sen suunta ainakin on jo selvillä. Yritän valmistaa itseäni pettymykseen, mutta en jostain syystä saa sitä pientä toivon kipinää sammutettua.

Noh, enemmän kuitenkin nyt siitä Ryhmäteatterin esityksestä...

Esitys oli jaettu mielenkiintoisesti kahtia. Ensimmäinen näytös käsitteli lähes ainoastaan Lex Soininvaaraa ja toinen harmaata taloutta ja poliitikkojen korruptiota.

3,5 tuntia tykitystä. Ehkä liikaakin asiaa, on vaikea enää muistaa kaikkea. Ehkä itselle näytelmän tärkein anti oli se, että pitäisi todella muistaa pitää niitä poliitikkoja silmällä muulloinkin kuin vaalien läheisyydessä.

Tämän ja tämän linkin takaa löytyy eduskunnassa käytyjä keskusteluja Lex Soininvaara-laista, joita oli näytelmässä referoitu. Kokoomus ja keskusta ovat aivan pihalla ja (ikävä kyllä) vihreät piipittävät vieressä.

Toivon todella, että maahamme saadaan erinäköinen hallitus seuraaviksi neljäksi vuodeksi.

Jännää viikonloppua kaikille! Muistakaa äänestää!

2 comments:

Kirsi said...

Ääni annettu, nyt jännitetään! Noi linkit ei toimi :(

H said...

Prkl. Ja prkl myös toimimattomille linkeille. Ne keskustelut hemmetin vaikea löytää nimittäin.