Wednesday, April 6, 2011

Avantouintisalaseurat

Yksi kaveri, M, ehdotti avantouinnin kokeilemista muutama viikko sitten. Ja mähän tietty suostuin.

Etsiskelimme netistä paikkaa, missä tätä hyistä talvihullutusta voi harrastaa pk-seudulla. Paikkoja löytyi kyllä monta, mutta suurin osa niistä oli "vain jäsenille". Eli kokeilemaan pari kertaa vuodessa ei ole mitään asiaa. Ellei sitten tunne jotain "jäsentä".

Yhdessä kerhossa oli jopa liittymisehtona saapuminen tiettyyn paikkaan kello 12-14 välillä kuun ensimmäisenä lauantaina. Toisessa kerhossa (M kuuli työkaveriltaan) liittymisprosessiin tarvitaan jäsenen suosittelu ja tapaaminen puheenjohtajan kanssa. Huh.

Noh, Rastilan talviuintipaikka (kuvassa + M) olikin sitten ainoa Helsingissä, joka tarjosi tämän pelkän kokeilumahdollisuuden. Suunnistimme sinne siis tiistaina, jolloin on naisten vuoro. Jos aikoo mennä, kannattaa mennä jo vähän ennen viittä, sauna on kyllä jo auki ja kuuden maissa porukkaa on jo ihan älyttömästi paikalla.

Oli tossut jalassa, pipo päässä ja vanha uikkari päällä (pelkäsin kuitenkin tämän epätyypillisen uikkarin käyttötavan vahingoittavan uutta). Ei saunaa, mutta suihkussa käytiin ennen. Laiturin päässä oli onneksi kahdet portaat veteen, että päästiin laskeutumaan M:n kanssa samaan aikaan. Muuten olisi oikeasti jäänyt menemättä, koska varpailla koitettaessa vesi tuntui jäädyttävän potut samantien. Tarvittiin vähän peer-pressure ja yhden paikalla olleen mamman neuvoja, että uskaltauduttiin.

Vesi tuntui aivan kamalalta. Raajat kohmettui heti, kylmyys tuntui tunkevan sisälle vartaloon, ei vain iholla ja vedestä tuli aivan pakahduttava tarve päästä mahdollisimman nopeasti pois. Ilma kirveli ihoa vasten muutaman kymmenensekunnin ajan, tuntui ettei voi enää koskaan tästä lämmetä, mutta sitten se yhtäkkiä helpotti ja fiilis olikin taas hyvä.

Käytiin saunassa ja kokeiltiin uudelleen. Toisella kertaa se oli huomattavasti helpompaa.

Jälkeenpäin olo oli sekä pirteä että ylpeä. Lapsena vesipedoksikin tituleerattuna täytyy kyllä harmikseni myöntää, etten nykyään pulahda aina edes 20-asteiseen veteen, kun se tuntuu kylmältä.

Ajateltiin ehkä mennä ensi viikolla uudestaan. Ensi vuonna onkin sitten kiva kokeilla miltä se tuntuu kun on pakkasta. Suositelen kyllä (ei kai voi sanoa lämpimästi) kaikille! Itsensävoittaminen on ihanaa ja tää ehdottomasti kokeilemisenarvoista!

No comments: