Thursday, March 10, 2011

Punajuuri-aurajuusto-vuoka ja levittyvä aurajuusto

Mainoksen uhrina ostin uutta levittyvää aurajuustoa. Se on hyvää! P:n kommentti: ”Maistuu ihan aurajuustolle.” Nii-in, mutta se levittyy niin mukavasti! En tiedä miten tavallinen aurajuusto ja tämä levittyvä vertautuvat kilohinnoiltaan. Se kai ratkaisee ostopäätökseni vastaisuudessa. Ja tietty mihin aion aurani käyttää.

Aurajuuston innoittamana tein myös punajuurivuokaa. Yksinkertaista, mutta jätin punajuuren palat liian suuriksi ja piti pitää vuokaa kaksi tuntia uunissa.
Noh laitoin siihen kuitenkin siis 800 g tuoreita punajuuria, yhden ompun, yhden sipulin, yhden paketin tavallista aurajuustoa, hulauksen omenamehua ja 2,5 desiä ruokakermaa. Maustoin pippurilla, suolaa tuli aurasta tarpeeksi.
Ainekset pieniksi (kuori punajuuret ja omppu), mausta, sekoita ja voideltuun uunivuokaan. Päälle mehu ja kerma. Jos punajuuret pientä silppua, tulee varmaan tunnissa. Itse kyllä tykkään että vihannekset jätetään mieluummin isommiksi paloiksi oli ne sitten missä muodossa vaan, salaateissa, keitoissa, vuoissa... Mutta sitten joutuu odottamaan.

Hyvää tästä kyllä tuli, aion ehdottomasti tehdä uudestaankin. Ja myös low carb, jos sellaista suosii.

No comments: