Monday, February 28, 2011

Ihmisraunio check, voileipäkakku check

Jep jep. Aikamoinen viikonloppu. Hauskojen juhlien ja hyvien tyyppien täyteinen. Hieman skumpalla ja pina coladilla huurustettu. Perjantain kemujen jatkoilla testattiin Pop-kellari. Mulle jäi siitä ainakin ihan hyvä fiilis. Humpata siellä sai ja tinkiä baaritiskillä. "Kyllä se vaan niin on, että mä mieluummin juhlin reilusti yli kolmekymppisten kanssa ku alle kakskymppisten." 

Ihanaa oli juhlia kunnolla pitkästä aikaa. Vaikka ei sitä sitten lauantaina enää oikein jaksanutkaan rellestää. Mutta mukava oli istua Tuksu-vaatteet päällä ja juoda skumppaa joka tapauksessa. Ja kiva kun molemmissa kekkereissä järjestäjät olivat jaksaneet panostaa teemojen toteutukseen. Kesäbileissä oli puhallettavia palmuja ja jäähiledrinksuja joka lähtöön. Ja vip-alue :) Tuksu-häissä oli morsiusparin kuvia seinillä, koristellut skumppalasit ja hieno hääkakku.

Tein prinsessahääjuhliin lohivoileipäkakkua tehdessäni myös pienen yhden leivän feta-kakun P:lle. Täytyypä sanoa, että siitä tuli ehkä jopa vielä parempi kuin lohikakusta. Eli tässä sitten lohikakun ja kasviskakun täytteet ja kuorrutteet.

Lohivoileipäkakku / kasvisvoileipäkakku

12 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
12 viipaletta tummaa paahtoleipää
0,5 dl kasvislientä.

Kannattaa valita mahdollisimman suorakanttista leipää. Reunat leikataan pois. Kuusi leipää per kerros. Ehkä muuten hitusen liikaa kostutin kakun valkoisia paahtoleipäkerroksia. Ne olivat ehkä vähän mössöytyneet, mutta tummiin kosteutus osui nappiin. Ja luin jälkeenpäin yhdestä ohjeesta, että alinta kerrosta pitää muutenkin kosteuttaa vähemmän kun koko kakun paino rötköttää sen päällä.

Täyte molempiin

Punainen paprika
Pari punasipulia
Ruohosipuli-tuorejuustopurkki
Creme Fraiche -purkki

Hienonna paprika ja sipuli mahdollisimman pieniksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Feta-täyte

Pehmeää fetaa
Ruohosipuli-tuorejuustoa

Sekoita aineet.

Lohitäyte

200 g savustettua lohta
Creme Fraihce -purkki
Tillinippu

Hienonna lohi pieneksi sipruksi haarukalla. Hienonna sekaan tilli. Sekoita joukkoon Creme Fraiche. Näillä määrillä tuli just tarpeeksi yhteen kerrokseen lohikakkuun.

Kokoa kakku. Vuorotellen leipää, kostuketta ja täytettä. Kääri folioon ja laita jääkaappiin yön yli. Seuraavana päivänä kuorrutuksen ja vapaavalintaisen koristelun vuoro.

Kasviskakun kuorrute (omasta mielestäni parempi)

Tuorejuustoa ja majoneesia sekaisin. Reunoille laitoin vielä juustoraastetta.

Lohikakun kuorrute

Sulatejuustoa ja Creme Fraichea sekaisin. Aika valuvaa tuli, laitoin kai liikaa jälkimmäistä.


Oscar-ehdokkaista näin 127 tuntia, Black Swanin, Kuninkaan puheen, Social Networkin ja Winter's Bonen. Osan tosiaan sunnuntain "kahden päivän juhlinta" -tutinoissa. Itse pidin oikeastaan kaikista paitsi Black Swanista, jossa Natalia Portman kuitenkin oli todella hyvä ja siksi ehkä oscarinsa ansaitsikin. Ihan kuitenkin liikutuin aamulla huomatessani, että parhaan miespääosan palkinto oli mennyt Colin Firthille, jolle se omasta mielestäni ehdottomasti kuuluikin.

1 comment:

Hanna said...

Mäkin liikutuin. Ja sen puhekin oli jotenki niin liikkis. Ihana Colin.