Monday, January 24, 2011

Melkein kuin oikea jauhelihakastike

3 dl vaaleaa soijarouhetta
1 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk ruokakermaa
2 rkl ketsuppia
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio (pitää muistaa ostaa fondia)
basilikaa, oreganoa, mustapippuria, paprikajauhetta, chiliä

Kuumenna pannu, lisää rasvaa (mulla nykyään oikeaa voita, ihan vähän vaan, mutta tuo makua ruokaan). Heitä perään soijarouheet ja pyöritä ihan hetki rasvassa. Lisää vesi. Anna imeytyä soijaan. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja pilkottu valkosipuli. Anna muhia 5 min. Lisää kerma ja mausteet. Anna muhia kunnes mehevää.

Helppoa ja tuli muuten aika lähelle oikean jauhelihakastikkeen makuista, kun maustaminenkin onnistui jokseenkin nappiin. Trikkinä kai tuo muhiminen kasvisliemikuution kanssa. Pastaa sivuun ja vähän parmesania päälle. Seuraavaksi päiväksi tätä ei jäänyt, mutta olis varmasti maistunut ihan yhtä hyvältä ainakin ketsupilla jatkettuna.

Tuo kyllä kiinnostaisi minua tuo voi vs. margariini vs. öljy vs. oliiviöljy -juttu. Että onko se nyt kuinka huonoa se nyt sitten on ihmiselle käyttää sitä voita, kun ei esimerkiksi kuitenkaan käytä esim. lihaa, joka on aika suuri huonon rasvan lähde? Tai onko se nyt ylipäätäänkään vaarallista lihansyöjällekään, jos sitä käyttää kohtuudella. Ja eikö toisaalta ole parempi syödä mahd. vähän jalostettua tavaraa?

Olen niin uusi näissä kaikissa ruokajutuissa, joten kaikki mielipiteet asiasta otetaan mielellään vastaan.

No comments: