Friday, October 23, 2009

26

Sain äidiltä kortin, johon hän oli bongannut 80-vuotiaan kokonimikaimani haastattelun. Nainen on juuri sen näköinenkin, miltä saatan itsekin näyttää 54 vuoden päästä. "Vierivä kivi ei sammaloidu", on kaiman motto.

Siskon perheeltä sain kortin, jossa on Aadan piirtämä karhu. Se on hieno. Sain myös lahjaksi syntymäpäivälaulun puhelimitse.

Isältä sain kortin, jossa on "se oikea hoidettavien asioiden lista". Jakamisen arvoinen, se kuuluu näin:

Laula. Toivo. Hymyile tuntemattomille. Opi asioita. Huomaa hyväsydämisyys. Syö jäätelöä. Laske lahjasi. Naura. Rakasta. Rakasta lisää.

Ystäviltä sain kukkia, kassin, lahjakortin Ben&Jerry'sille, osoitekirjan, juomia, suklaata, itsetehdyn kruunun ja ihanat kemut, joissa pelattiin hölmöä humalaisille tarkoitettua peliä melkein aamukuuteen.

Itseltäni sain kassin, tietokoneeseen virtalähteen (tilttasi synttäriaamuna), kriisin taltuttamisen, uuden vaatekaapin ja pieniä päätöksiä. Niistä lisää myöhemmin, jos joskus etenevät pienistä päätöksistä suuriksi suunnitelmiksi :)

Maailma antoi minulle lohjenneen hampaan syntymäpäiväni. Paikan alle oli tullut syvä reikä ja siksi paikka lohkesi ilmeisesti Marimint-karkkeja syödessä. Kävin korjauttamassa sen torstaina. Ruskeasuon hammashoitola. Kannattaa käydä keskellä päivää, jos kaipaa villiä menoa. Setiä laskettelulaseissa, tätejä huutamassa kaikille ohikulkijoille, narkkareita. Hammashoitolassa oli myös mukavin koskaan tapaamani hammaslääkäri. Kertoi ja kannusti ihan kuin lasta. Taisi se jopa silittää poskea jossain vaiheessa. Jostain syystä se kaiken jännityksen keskellä tuntui mukavalta, vaikka en yleensä pidä siitä, että minua kohdellaan kuin lasta.

Olenhan jo 26.

No comments: